Lokalne vijesti

14.05.2019

Idućeg vikenda Rabac u znaku jedrenja i glazbe

Idućeg vikenda u Rapcu će se održati dvije međusobno povezane glazbeno sportske manifestacije. U subotu 14.regata Labinska republika, a u nedjelju obilježavanje Dana hrvatskih zdravih gradova. Dvodnevni program kojeg organiziraju Grad Labin i Jedriličarski klub Kvarner predstavljen je danas na konferenciji za novinare kojom prilikom je zamjenik gradonačelnika Zoran Rajković, govoreći o regati, posebno istaknuo: (ton – Zoran Rajković). Direktorica Turističke zajednice Labina Radmila Paliska Kos kazala je kako oni od samih početaka podupiru regatu te dodala: (ton – Radmila Paliska Kos). 

U ime jednog od glavnih sponzora Valamar Riviera govorila je Klaudia Verbanac, direktorica hotela Allegro i Miramar istaknuvši kako ih veseli što su dio ovog lijepog sportskog događanja: (ton – Klaudia Verbanac). Subotnji večernji program predstavio je direktor tvrtke Velesajam Dragan Balaban koji u Rabac dovodi: (ton – Dragan Balaban). Predsjednik Jedriličarskog kluba Kvarner Đuliano Kos rekao je kako program regate počinje u subotu ujutro okupljanjem brodova, a krstaši će na navigacijsku regatu startati u 11 sati. Oni će rabačkim akvatorijem  na ruti Rabac-Plomin-Rabac-Sveta Marina-Rabac jedriti od tri do pet sati, a proglašenje najboljih uslijedit će u 18 sati. Na regati će sudjelovati brodovi iz Pule, Opatije, Rijeke, Krka i Lošinja, kazao je Kos: (ton – Đuliano Kos). 
 
O nedjeljnom  programu, u povodu Dana hrvatskih zdravih gradova koji se inače obilježava 20.svibnja, govorila je koordinatorica Labin Zdravog grada  Vesna Blažina Hatić najavivši: (ton – Vesna Blažina Hatić). Nedjeljni program na rivi počinje u 10 sati. 
 
U subotu od 16 do 18 sati atmosferu s regate uživo će s rabačke rive prenositi Radio Labin.