Scena

20.05.2019

Ovog ljeta u Istri: Róisín Murphy i Morcheeba

Irska pjevačica Róisín Murphy ponovo stiže u Hrvatsku, ovoga puta na Rovinj Summer Music Festival! Murphy je slavu stekla u popularnom duo sastavu Moloko, a nastupit će 2. kolovoza u dvorištu stare tvornice duhana u Rovinju.

Vraćamo vas u kasne '90 i početak milenija kada je Róisín Murphy (u tadašnjem sastavu Moloko) rasturala svjetskom trip-hop, pop i alternative rock scenom. Ove godine to sve ponovo proživljavamo u Rovinju na drugom po redu Summer Music Festivalu, poručuju organizatori.

Nakon vijesti o dolasku Róisín Murphy, danas je objavljeno još jedno veliko svjetko ime koje će nastupiti na rovinjskom festivalu ovog ljeta. Riječ je o sastavu Morcheeba, koji u Rovinj dolazi 17. kolovoza.

Ova britanska glazbena skupina iz Londona, s albumima s kraja 90-tih utemeljenim na engleskom Trip-hopu, ostala je u sjećanjima mnogih. Njihova se slava nastavila i povećala tijekom vremena, a tijekom svoje dvadesetogodišnje karijere, njihova je glazba prošla elektroničke faze, pop, alternativnu rock fazu te novi i moderniji indie zvuk.

Rovinj Summer Music Festival veoma je uzbuđen što će na ljeto ugostiti Morcheebu i Róisín Murphy kada će vas vratiti u kasne '90 i početak milenija. Tada su Morcheeba i Murphy rasturali svjetskom trip-hop, pop i alternative rock scenom. Ove godine to sve ponovo proživljavamo u Rovinju na drugom po redu Summer Music Festivalu.

Nakon prošlogodišnjeg prvog izdanja festivala u kojemu su nastupili Sophie Ellis-Bextor, Vesna Pisarović & Petit Standard Jazz Trio, Tony Cetinski & TonyC Orchestra te Mario Biondi, Rovinj Summer Music Festival nastavlja u Istru dovoditi velika imena svjetske glazbe: Róisín Murphy je prva, a Morcheeba je druga poslastica koju ovoga ljeta slušamo u Rovinju!