Lokalne vijesti

27.05.2019

Stolnotenisači Brovinja na Zagipingu

Od petka do nedjelje u tri dvorane Doma sportova u Zagrebu igralo se 66. izdanje Zagipinga, jednog od najmasovnijih europskih natjecanja za mlade stolnotenisače i stolnotenisačice. Ove godine nastupilo je 784 igrača i igračica, od toga njih 365 iz inozemstva. Osim hrvatskih sudjelovali su stolnotenisači iz Engleske, Slovačke, Rumunjske, BiH, Srbije, Češke, Slovenije, Mađarske, Italije, Andore, Švedske, Finske, Španjolske i Austrije. U ekipnom dijelu natjecao se 121 klub. Stolnotenisači Brovinja  Leo Bernaz i Josip Griparić igrali su u kategoriji najmlađih kadeta momčadski i pojedinačno, a Sara Bernaz u kategoriji najmlađih kadetkinja pojedinačno. 

U momčadskom dijelu, u konkurenciji 35 momčadi Brovinje je na temelju ranijih rezultata postavljeno u glavni ždrijeb. U četvrtoj skupini imali su dvije pobjede protiv Arada (Mađarska) i Fužinara ID Ravne (Slovenija) te jedan poraz protiv kombinirane srpsko - slovačke momčadi  Millenium Vršac - Zeder Prievidza. To im je osiguralo drugo mjesto u skupini odnosno plasman na diobu 5. – 8. mjesta ukupno. U pojedinačnoj konkurenciji bilo je prijavljeno više od  140 stolnotenisača. Oba stolnotenisača Brovinja bila su postavljena u glavni ždrijeb među 32 igrača. Na glavnom turniru Bernaz je skupinu prošao kao prvoplasirani s tri pobjede protiv Mihajla Miovčića  (Sinđelić, Srbija), Marcela Roppa (Fužinar, Slovenija) i Tima Stanjka (Vesna, Slovenija). Nažalost, ždrijeb mu nije bio naklonjen pa je već u 1/16 finala igrao s trenutno drugim igračem Hrvatske Denijem Vale (Pula). Izgubio je tijesno u fiksu petog seta 3 : 2, ali je pokazao da može ravnopravno igrati s najboljima u svojoj konkurenciji. Griparić je skupinu prošao kao drugoplasirani s dvije pobjede protiv Benjamina Šargača  (Ljubeščica) i Rafaela Kotrlea (Marathon, Zagreb) te porazom od Damiana Flora (Zeder Prievidza, Slovačka). 
 
U 1/16 finala igrao je protiv trenutno petog najmlađeg kadeta Hrvatske Ivora Coleva Putjane) i uz veoma dobru igru tijesno poražen u pet setova 3 : 2. Sara Bernaz igrala je u petak kvalifikacije za prolaz u glavni turnir. Skupinu je prošla kao drugoplasirana s dvije pobjede protiv Dine Zoretić (Aquaestill) i Anamarije Savić (Mladost, Zagreb)  te jednim porazom protiv Mađarice Timee Szabo U susretu koji je odlučivao o prolazu u glavni turnir poražena je od  Magde Jakšić (TIS, Zagreb). 

www.radiolabin.hr-5