Lokalne vijesti

11.06.2019

Priprema turističke sezone u svom fotofinišu

Na danas održanoj koordinaciji gradonačelnika Valtera Glavičića i pročelnika za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Donalda Blaškovića sa direktorima javnih trgovačkih društava Labin 2000, 1.MAJ, Vodovod Labin i Turističke zajednice Grada Labina te voditeljem terenske jedinice HEP-a Labin dogovoreno je kako svi radovi u Rapcu, jer je turistička sezone već počela, moraju biti gotovi do konca lipnja. 

Naime, bilo je planirano da se radovi završe do početka lipnja, no zbog velikog broja kišnih dana oni su usporeni.  Dalibor Zupičić, direktor trgovačkog društva Labin 2000 izvijestio je kako sutra počinju radovi na asfaltiranju parkirališta u Rapcu, i to na Obali Maršala Tita, novoizgrađenom parkiralištu ispod teniskih terena Prohaska sa 42 parkirna mjesta te na velikom parkiralištu na Girandelli. U tijeku su i završni radovi na uvođenju sustava prepoznavanja registarskih oznaka na Girandelli te sustava naplate parkinga putem SMS-a, parking automata te aplikacija „Park wallet“ za novoizgrađena parkirališta u Rapcu. 
 
Iz Grada Labina naglasili su kako su trenutno u fazi izgradnje novog parkirališta u Ulici Slobode s obje strane ulice i 44 parkirna mjesta. Izvođač radova je trgovačko društvo De Conte te će po terminskom planu radovi biti gotovi kroz petnaestak dana. Alen Golja, direktor trgovačkog društva 1. MAJ objasnio je kako su trenutno u fazi montaže polupodzemnih kontejnera na području Rapca i Starog grada koji bi trebali biti postavljeni do kraja idućeg tjedna.  
 
Dino Škopac, direktor Vodovoda naglasio je kako su radovi u naselju Presika i Kranjci gotovi te će idući tjedan biti  asfaltirane prometnice. Radmila Paliska Kos, direktorica Turističke zajednice Grada Labina zahvalila je svima na suradnji i ulaganjima u komunalnu infrastrukturu u Rapcu. Rabac ove godine turističku sezonu dočekuje spremniji no ikad. Nova parkirališna mjesta, uređen ulaz u naselje, hidrant na rivi i mnoga druga ulaganja čine ovu sezonu značajno drukčijom, zaključeno je na koordinaciji. 

www.radiolabin.hr-5