Scena

 

 

29.07.2019

Uvuci trbuh - ljetni hit u kojem će se mnogi prepoznati

''Uvuci trbuh'' novi je singl riječkog kantautora i kolumniste Maura Staraja i njegove La Bande. To je pjesma koja nas od prvoga takta tjera na plažu i ples, a nostalgičnim zvukom 80-ih pomiješanim sa nezaobilaznim modernim latino ritmovima pomalo nas sjetno vraća u neka bolja, stara, neopterećena vremena.

Autor se tekstom na sarkastičan način obraća današnjoj i svačime opterećnoj modernoj generaciji koja dane provodi uređujući fotografije na mobitelima kojima će kasnije na društvenim mrežama glumiti da žive nečiji tuđi život. Zato pjesmom poziva na sve ono najljepše što ljeto nudi - zabavu, ples, ćevape i pivicu u hladu i - neopterećnost izgledom. Zato je ''Uvuci trbuh'' samim naslovom pjesma u kojoj će se mnogi itekako prepoznati.

Nostalgično prisjećanje na ''galebove'', mladiće koji su nekada šarmom diljem Jadrana osvajali strankinje naziva gotovo izumrlom vrstom, dok paralelno današnji mladići umjesto ''komada sa plaže'' broje samo proteine i ugljikohidrate, živeći u vremenu koje je ''bez glutena''.

Mauro Staraj i La Banda jedan su od najpoznatijih i koncertno najaktivnijih bandova sa područja Istre i Kvarnera. Do sada su objavili 4 albuma, specifičnih što su pjevani na materinjoj im čakavštini.

''Uvuci trbuh'' je prvi singl na književnom jeziku kojim široj publici diljem regije žele predstaviti svoj zvuk i namjeru da ''vrate'' publici onaj zvuk na kojemu su sami odrastali kasnih 80-ih godina.

Dosjetljivim, životnim tekstovima i energičnim nastupima osvojili su srca publike, a radiofoničnim zvukom radijski eter. Redovitom aktivnošću na društvenim mrežama imaju mnogo poklonika i fanova. Staraj je višestruko nagrađivani autor i pobjednik na nekoliko festivala, a objavio je i knjigu svojih kolumni ''Maurovizija''.


Više o bandu saznajte na službenoj web stranici: www.maurostaraj.com
Facebook: https://www.facebook.com/MauroStarajLaBanda
Youtube: https://www.youtube.com/user/MauroStaraj