Scena

13.08.2019

Čepljan svira na 50. obljetnici velikog Woodstocka u Bethel Woodsu!

Njujorški bend American Nomads nastupit će na 50th Anniversary Weekendu u Bethel Woodsu, mjestu na kojem se 1969. godine ''dogodio'' najpoznatiji glazbeni festival, Woodstock. Zanimljivo, lead vokal i klavijaturist ovog benda je rođeni Čepljan, Walter Kenul. U Čepić Polju živio je do svoje osme godine, kada se s obitelji preselio u Brooklyn. Inače, Walter je bliski rođak Franke Batelić.

American Nomads na 50. obljetnici Woodstocka sviraju u petak i tog će dana pozornicu dijeliti s Ringom Starrom, slavnim Beatlom!

Svoju glazbu opisuju kao ''American Roots'', a zapaženiji uspjeh postigli su s pjesmom "Revelation's Gonna Come" koja je dospjela na 6. mjesto Billboardove ljestvice s više od 40 000 rotacija u radijskom eteru. Također pjesma je prošla prvi krug Grammy nominacija za najbolji "American Roots'' singl 2016. godine.

Povodom nastupa u Bethel Woodsu, American Nomads predstavljaju singl „1969“, hommage zvuku i duhu kasnih 60ih, kao i legendarnom festivalu Woodstock. Singl premijerno predstavljamo danas u 15:15 u našem eteru, ali i ove srijede neposredno prije emisije Rock i Blues klasici, koja je u potpunosti posvećena 50. godišnjici Woodstocka!

Više o bendu American Nomads pronađite na www.AmericanNomadsBand.com