Lokalne vijesti

19.08.2019

Spremni smo na nove izazove, poručio labinski gradonačelnik Valter Glavičić

Uz mnogobrojne uzvanike među kojima su bili i  eurozastupnik Valter Flego, zamjenik istarskog župana obnašatelj dužnosti župana Fabrizio Radin, državni tajnik u Vladi Republike Mađarske Robert Zsiga, kao i saborski zastupnici Tulio Demetlika, Emil Dauas i Giovanni Sponza u subotu je održana svečana sjednica Gradskog vijeća, a u povodu Dana Grada Labina. Goste je podsjećajući na povijest Labina pozdravila predsjednica Gradskog vijeća Eni Modrušan istaknuvši: (ton – Eni Modrušan). Zadaća svih nas je: (ton – Eni Modrušan 1). 

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić potom je govorio o učinjenom u proteklih godinu dana najavivši kako se uskoro očekuje dobivanje građevinske dozvole za izgradnju Doma za starije. Govorio je i o sve uspješnijoj Poslovnoj zoni Vinež, kao i o ulaganjima u Rabac. Uskoro kreće, rekao je i realizacija megaprojekta Aglomeracija Labin-Raša-Rabac, a uskoro će, dodao je biti dovršeno i projektiranje energetske obnove kina.  Pri kraju obraćanja ustvrdio je: (ton – Valter Glavičić). Živimo u doba nemilosrdne borbe na tržištu. Samo  oni koji su spremni na nova znanja, tehnologiju i borbu, izvući će se iz jednosmjernog puta u propast kojim danas ide većina hrvatskog društva: (ton – Valter Glavičić 1), zaključio je gradonačelnik Glavičić. 
 
 
Labinu je njegov dan čestitao i zamjenik istarskog župana obnašatelj dužnosti župana Fabrizio Radin primijetivši: (ton – Fabrizio Radin).  Na sjednici su uručene i ovogodišnje gradske nagrade. Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena akademskom kiparu i slikaru Josipu Diminiću, a nagradu je preuzela njegova kćerka Mirta Diminić. Godišnju nagradu dobila je tvrtka Carel Adriatic, a priznanja Osnovna škola Matije Vlačića- Područna škola Rabac odnosno učiteljice Dilana Dagostin Mohorović i Marta Verbanac te pjevačica Franka Batelić Ćorluka. Ona se u ime nagrađenih i zahvalila kazavši: (ton – Franka Batelić Ćorluka). I zapjevala je  pjesmu „S tobom“: (ton – pjesma). Svečanosti u povodu Dana Grada Labina završene su u subotu navečer izuzetno dobro posjećenom Noći Grada Labina.