Lokalne vijesti

13.09.2019

Prva domaća utakmica nogometaša Rudara

Nogometaši Rudara otvorili su prvenstvo Treće hrvatske lige Zapad sukladno očekivanjima obzirom na prikazano  u kontrolnim utakmicama prije početka prvenstva. U Rovinju su dominirali, a u Crikvenici odigrali maksimalno odgovorno i racionalno, došavši do pobjede praktički iz jedne prave prigode. Tako će Kovari subotnji sraz u 3.kolu, prvom u kojem su domaćini, s Nehajom iz Senja dočekati kao vodeća momčad lige. S druge strane Uskoci su evidentno podbacili u prva dva kola osvojivši samo jedan bod. Labinjani stoga ne bježe od uloge papirnatog favorita, ali su u isto vrijeme i veoma oprezni. 

O tome najbolje svjedoče riječi pomoćnog trenera Emila Lazarića koji kaže kako je utakmica u Crikvenici pokazala  karakter momčadi. „Zadovoljni jesmo pobjedom, ali ne i nekim stvarima koje ćemo nastojati ispraviti na treninzima. Nehaj se puno promijenio, što je rekao i njihov trener Svasta, puni su novih igrača, ali očekujemo tvrdi Nehaj i žilav otpor. U principu, igramo pred domaćim navijačima, očekuju se tri boda, nemamo razloga razmišljati o nekom drugom ishodu.“, kaže Lazarić. Ako bi nekog trebalo izdvojiti kao najzaslužnijeg za dvije pobjede u prva dva kola, onda je to dvostruki strijelac Ivan Golić. 
 
Stasiti branič iz Bakra pokazao se kao veliko pojačanje Rudara koji, osim golovima, daje doprinos, zajedno s Goljom,  ubojitim napadima po desnom boku. „Iza nas je teška utakmica u Crikvenici. Zasluženo smo pobijedili na kraju, ali nimalo nije bilo lako. Do gola nisam igrao baš najbolje, ali se osjećam fizički i psihički vrlo dobro. Poznajemo Senjane, igraju agresivno, ali mi moramo biti pravi i ostaviti tri boda u Labinu.“ , oprezan je, ali samouvjeren Ivan Golić. Utakmica Rudar-Nehaj  na Gradskom stadionu sutra se igra s početkom u 16.30 sati.