Scena

11.11.2019

''Ča se sve va brajdah najde'' - nova pjesma Bruna Krajcara posvećena vinskim sortama

Jedan od naših najcjenjenijih skladatelja i kantautora, svestrani pulski glazbenik Bruno Krajcar iskoristio je prigodno vrijeme Martinja da u eter pusti pjesmu posvećenu vinskim sortama.

Naime, stihovi pjesme "Ča se sve va brajdah najde" sastavljeni su od dijalektalnih naziva raznih sorti vinove loze, mahom istarskih starinskih, danas većinom izgubljenih i zaboravljenih, te naravno neizostavnih već širom poznatih, malvazije i terana. Točnije, radi se o 84 sorte loza koje je poznati istarski novinar Davor Šišović skupljao širom Istre sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, a iste su u obliku pjesme svoje mjesto našle u knjizi "Stoljeće vina" 2001. godine.

Bruno ju je uglazbio ove godine te premijerno izveo na ovogodišnjem Etno festu u Neumu, a nedavno je obradu - remix pjesme producirao Marc Grabber.

U pjesmi eksluzivno gostuje poznati znanstvenik svjetskog glasa, Korado Korlević s kratkom analizom vina i njegovog značaja za ljudski rod.

Uz Bruna pjesmu su odsvirali i otpjevali mahom vrhunski glazbenici Alen Spada, Branko Sterpin, Manuel Manzin, te Claudio Vlaci i Aldo Spada iz legendarne grupe Anelidi. Redateljica spota je Elizabeta Ružić.