Scena

25.11.2019

Miljenik publike Beck objavio je novi studijski album ''Hyperspace''!

Nakon skoro tri desetljeća glazbene karijere, nagrađivani je kantautor objavio iščekivano 14. studijsko izdanje „Hyperspace“, na kojem je surađivao popularni hitmaker Pharrell Williams. Hrvatska publika album „Hyperspace“ može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu. 

„Hyperspace“ na jednom mjestu okuplja 11 novih pjesama koje istražuju nove dimenzije zvukova. Beck i Pharrell Williams (Britney Spears, Snoop Dogg, Daft Punk) surađivali su na njih sedam, a među suradnjama se našao i singl „Saw Lightning“. Uz Pharrella, na impresivnom popisu suradnji koje je Beck ostvario na ovom izdanju našli su se producent Paul Epworth (U2, Rihanna, Adele) te pjevač Chris Martin (Coldplay). Beck je na dan objave albuma „Hyperspace“ predstavio i lyric video za emotivan singl „Everlasting Nothing“:

Za svoj novi album Beck je rekao: “Ne radi se o albumu koji govori o svemiru. Radi se o unutarnjem stanju i traženju mira. Razmišljao sam o glazbi kao o načinu bijega i promjeni stanja uma”.

„Hyperspace“ je objavljen dvije godine nakon studijskog izdanja „Colors“, koje je dobilo veliko priznanje u obliku dvije nagrade Grammy u kategorijama za Najbolji alternativni glazbeni album i Najbolji inženjering albuma. Na izdanju su se našli singlovi „Dear Life“ i „Up All Night“.

Beck Hansen svjetski je uspjeh postigao 1994. godine zahvaljujući hitu „Loser“, koji se našao na njegovom studijskom albumu “Mellow Gold”. Dvije godine kasnije dodatno se afirmirao kao miljenik publike i glazbenih kritičara zahvaljujući albumu “Odelay”, na kojem su se našli hitovi “The New Pollution”, “Where It’s At” i “Devil’s Haircut”. Do danas je osvojio sedam nagrada Grammy.

„Hyperspace“ – popis pjesama

Hyperlife
Uneventful Days
Saw Lightning
Die Waiting
Chemical
See Through
Hyperspace
Stratosphere
Dark Places
Star
Everlasting Nothing