Scena

10.01.2020

U INK-u Pula Realisti - najbolja predstava 43. Dana satire Fadila Hadžića!

Predstava REALISTI iz produkcije Slovenskog narodnog gledališča Nova Gorica gostuje u Puli  11. siječnja 2020. s početkom u 20 sati na velikoj sceni INK Gradskog kazališta Pula. Predstava je titlovana, a traje 90 minuta.

Svijet srlja u propast, a ljudi u najbliže shopping centre. Reality showovi odjednom su stvarniji od vijesti. Treći svijet muči ekologija i ekonomija, a nas zabrinjava koliko traje baterija. Treniramo pokornost. Tražimo poslove tamo gdje ih nema, a samo su smrt i krediti neizbježni.

Kamo da normalan čovjek pođe nego u kazalište? Nasmijmo se prije negoli bude kasno! Predstava je dobila niz nagrada na festivalima komedije u Sloveniji, a u Hrvatskoj je dobila veliku nagradu za najbolju predstavu u cjelini na 43. Danima satire Fadila Hadžića 2019. godine.

Predstava se bavi problemom diskriminacije i predrasuda. Kao glavni motiv i pokretač neprilagođenosti istaknuta je seksualna orijentacija koja dovodi u pitanje socijalnu determiniranost lika čiji životni put pratimo kroz predstavu.

AUTOR: Jure Karas
REDATELJICA: Tijana Zinajić
IGRAJU: Peter Harl, Jure Kopušar, Matija Rupel, Urška Taufer, Žiga Udir
PIJANIST: Anže Vrabec / Joži Šalej