Lokalne vijesti

12.01.2020

Brojni posjetitelji danas su upoznali Labin i Rašu

Turistička zajednica Grada Labina organizirala je danas besplatan razgled starog grada Labina uz stručno vodstvo, te se na taj način i ove godine uključila u projekt "upoznaj svoju zemlju" Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske.
Osamdesetak posjetitelja dočekala je pjesma Klape Labin, a u razgled su ih poveli vodič odjeven u svečanu rudarsku odoru i vodičkinje u haljinama labinske božice Sentone - zaštitnice putnika. Osim naših sugrađana, na razgled su stigli gosti iz Pule, Poreča, Fažane, Barbana i Zagreba koji su na šetnji kroz prekrasni stari grad Labin čuli uzbudljive detalje iz njegove bogate prošlosti, posjetili su Narodni muzej i Memorijalnu zbirku Matije Vlačića Ilirika te imali priliku čuti zaštićenu labinjonsku cakavicu. Posjetitelji ovogodišnjeg razgleda nisu krili oduševljenje.

I rudarska Raša danas je sudjelovala u projektu ''Upoznaj svoju zemlju'', i to besplatnim turističkim vođenjem povodom Međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, a u organizaciji UDRUGE "ISTARSKI UGLJENOKOPI RAŠA"/ Industrijski dokumentacijski centar Raša i Turističke zajednice Općine Raša. Brojne posjetitelje kroz Rašu je vodio Mladen Bajramović.