Lokalne vijesti

13.01.2020

U Zimskoj malonogometnoj ligi Labinštine bliži se kraj igranju po skupinama

Na 22.Zimskoj malonogometnoj ligi Labinštine kraju se bliži natjecanje po skupinama. Proteklog vikenda igrane su utakmice svih liga. U subotu je u U9 Iskra 2 pobijedila Rabac 1:0, Iskra 1 je s 2:0 bila bolja od Žminja, a Plomin Potpićan i Rudar odigrali su neriješeno 0:0. Iskra 1 je pobjedom potvrdila prvo mjesto uoči play offa. Liga U11 odigrala je dva kola, a Rudar 1 je osigurao prvo mjesto. Potpićan je trenutačno drugi, no drugi izravni polufinalist uz Rudar, bit će poznat u zadnjem kolu, isto kao i zadnji četvrtfinalist jer su jučer Jedinstvo – Omladinac i Rudar 2 odigrali neriješeno, 1:1. 

Kod veterana su polufinale pobjedama osigurali Raša Merag i Veterani Potpićan, a još ranije i Santa Domenica Alt, dok će se četvrti polufinalist tražiti između Harlema i Autootpada Trumić. U ligi seniora Arsia i Downtown su podijelili bodove, bilo je 2:2. Rabac nije iskoristio činjenicu što je Maling došao sa samo 4 igrača, te je nakon vodstva 5:2 i 6:4 ispustio pobjedu, završilo je 6:6 , te nije još osigurao četvrtfinale iako je bliži od HO Soccera. Najbolji strijelac lige Jokić i u ovoj je utakmici uspio zabiti 4 gola  iako su imali igrača manje cijelu utakmicu. 
 
Uslijedila su zatim tri prava derbija i odlične utakmice. Alter Ego je ponovo pobijedio Okiće 4:0  i tako osigurao drugo mjesto za polufinale. U zadnjih 6 utakmica imaju 5 pobjeda i 1 neriješen i bit će zanimljivo vidjeti da li ovakvu formu mogu držati i zadnja dva vikenda. Harlem Trumić je u odličnoj utakmici opet teže nego rezultat pokazuje  s 3:1pobijedio čvrste Fažance i ostao jedina stopostotna ekipa. Odličnu utakmicu sa preokretima vidjeli smo između Harlem Klinaca i Santa Domenice. Vodili su i jedni i drugi, na kraju Nedešćani dolaze do pobjede 3:2 u zadnjoj minuti. U posljednjoj i efikasnoj utakmici, HO Soccer je pobijedio Futsal Outcastse 6:5  te tako zadržao nadu da mogu vidjeti četvrtfinale. Sljedeće subote igraju se zadnja kola u ligama U9, U11 i seniorima, dok veterani prije polufinala imaju još dva redovna kola.