Novosti

 

 

22.01.2020

Otvorene prijave za ovogodišnji LegendFest središnja tema kojeg je Božanski boj

Središnja tema ovogodišnjeg 15.LegendFesta, koji će se u Pićnu održati 1. i 2. kolovoza bit će Božanski boj, objavili su organizatori Udruga Val kulture. LegendFest će ove godine posjetitelje voditi u samo srce zbivanja i pratiti tragove praslavenskih božanstava Velesa, Peruna i Mokoša. S objavom teme ovogodišnjeg festivala, otvorenu su i prijave programa. Priče, legende i mitovi o Velesu, Perunu i Mokošu, prvenstveno vezani uz Istru i Istarsku županiju imaju prednosti pri odabriu, ali prihvaćaju se i programi koji mogu sadržavati slične teme, poput legendi i mitova Pićanštine i Istre, štirge/vještice, krsnici/čarobnjaci, mistična bića, duhovi, malici, alkemičari, plemići, vojskovođe, povijesne osobe, stare priče, običaji, navade, izričaji. 

Prijave projekata i programa za pićanski LegendFest, najkasnije do 31.svibnja, šalju se na e-mail adrese; info@legendfest.hr, valkulture@hi.t.-com.hr ili martina.bilic@pican.hr.  LegendFest predstavlja multimedijalan i interaktivan spoj te prikaz hrvatske nematerijalne i materijalne baštine putem različitih izričaja kulture i umjetnosti. Zbog veličine i važnosti, te atraktivnosti, festival će, kao i svake godine, pratiti svi važniji hrvatski mediji te mediji iz cijele regije. 
 
Radionice se odvijaju tijekom dana i potpuno su besplatne. Posjetitelji LegendFesta mogu očekivati odličnu zabavu, saznati i naučiti ponešto o običajima, legendama, pričama te ponijeti sa sobom prekrasne uspomene, nova saznanja o mistici i vjerovanjima iz baštine Istre. Festival uz zagrebačku udruga Val kulture organizira Općina Pićan.