Novosti

10.02.2020

Otvorene prijave za Akademiju razvoja lokalnih zajednica

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva drugu godinu zaredom kreće s posebnim programom edukacija vezan za razvoj lokalnih zajednica – Akademijom razvoja lokalnih zajednica. 

 
Akademija će se održati 14. i 15. ožujka u Puli, a nakon čega će se program nastaviti kroz individualno mentorstvo prilagođeno provedbi konkretnih društvenih programa u pojedinim lokalnim zajednicama. 
 
U kontekstu razvoja lokalnih zajednica misli se na uključivanje i umrežavanje različitih dionika, predstavnika formalnih i neformalnih grupa građana, udruga, institucija, ustanova, jedinica lokalne i regionalne samouprave, a po pitanju osmišljavanja i provedbe različitih društvenih sadržaja i društvenih programa koji će doprinijeti boljem životu u lokalnoj zajednici.  Program Akademije je usmjeren na poboljšanje osobnih, poslovnih i društvenih vještina sudionika. 
 
Program je podijeljen u nekoliko tematskih područja, a pokrivat će edukacije i radionice na temu osobnog i poslovnog razvoja. Po završetku programa (edukativnog i provedbenog), svi sudionici koji su uspješno završili program dobiti će potvrdu o sudjelovanju. Svim sudionicima pokriveni su troškovi puta na edukaciju te troškovi boravka, večera i noćenje.  Moguće je sudjelovanje 1 osobe iz pojedine općine ili grada, a ukupno 3 osobe iz svake županije. 
 
Ukupno se traži 15 osoba za sudjelovanje u ovom posebnom programu. Rok za prijavu je 23.veljače, a sve dodatne informacije i pojašnjenja mogu se  dobiti upitom na zaklada@civilnodrustvo-istra.hr ili pozivom na broj 052/212-938. 
 
Akademija razvoja lokalnih zajednica provodi se u sklopu programa „Aktivni u zajednici“ u okviru programske suradnje Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, na području 5 županija: Istarska, Primorsko-goranska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska.