Lokalne vijesti

21.02.2020

Velika maškarana povorka uz prijenos uživo na Radio Labinu

Labinjonska kompanija, domoća folšarija sutra organizira veliku maškaranu povorku, Maškarani Labin na kojoj će sudjelovati oko 500 maškara iz 13 grupa. U maškaranoj povorci sudjelovat će Labinske mažoretkinje, Move me – Zumbe, Zadenjeni i deštakani uz Žirafice iz dječjeg vrtića iz Starog grada, Labinjonska kompanija, domoća folšarija, Krabulje za ne verovat iz Kožljaka i Šušnjevice, Farabuti, Maškari Koromačno, Zmešani iz Voloskog, In Bambo Veritas i Pešekani iz Lovrana, Maškari spod kamina iz Štrmca, Zgor švalta iz Višnjana i Čepljonske mačkare. Okupljanje maškara je u 14 sati na auto poligonu na Katurama odakle kreću prema centru grada Zelenicama gdje program započinje u 15 sati. Nakon predstavljanja svih grupa osudit će se i spaliti Pust Šporkaćon, a maškare će druženje nastaviti uz ples u baru Me Gusta. 

Zbog maškarane povorke u 14 će se sati za sav promet zatvoriti dio Labina od poligona na Katurama do kružnog toka kod Osnovne škole Matije Vlačića. Promet u centru grada na Zelenicama bit će zatvoren do 21 sat. 

Kažimo i da će Labinjonska kompanija, domoća folšarija, Farabuti i Čepljonske maškare u nedjelju u Rijeci  sudjelovati na Međunarodnoj karnevalskoj povorci koja počinje u 12 sati i na kojoj će se predstaviti 116 grupa. Labinjonska kompanija, domoća folšarija (More bez škovaci) proći će Korzom 92., Farabuti (Pidžama party) 93., a Čepljonske mačkare (Žabe zi Čepića) 94. 

Atmosferu s maškarane povorke sutra će od 15:00 do 17:00 sati uživo prenositi Radio Labin. 

OVDJE pogledajte kako je bilo lani.