Lokalne vijesti

26.02.2020

Fran Mileta i Nives Jelovica najbolji sportaši Labina za 2019. godinu

Najbolji sportaš Grada Labina za 2019.godinu  je rukometaš Fran Mileta, a najbolja sportašica boćarica Nives Jelovica.  Fran Mileta titulu je zaslužio kao najbolji igrač i strijelac Rukometnog kluba Rudan Labin, prvi hrvatski rukometaš u povijesti koji je u jednoj godini igrao za tri reprezentativne vrste, kadetsku, juniorsku i seniorsku. 

 
S juniorskom je osvojio  titulu viceprvaka svijeta te na Svjetskom prvenstvu proglašen najboljim desnim krilom na svijetu. Nives Jelovica je naslov zaslužila osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom kupu u Turskoj, tri naslova državne prvakinje i osvajanjem titule prvakinja Hrvatske s ženskim Boćarskim klubom Labin. 
 
Na sinoćnjem Danu labinskog sporta proglašeni su najbolji u još pet kategorija. Tako je za najbolju momčad ili ekipu izabran ženski Boćarski klub Labin za osvajanje naslova državnih prvakinja i trećeg mjesta u Ligi prvaka Europe.  
 
Za najboljeg trenera izabran je  njihov trener i izbornik Hrvatske ženske reprezentacije Romano Grižančić. Mlađi kadeti Rukometnog kluba Rudan Labin najbolja su momčad u mlađim kategorijama, a njihov kapetan Niko Franković najveća muška sportska nada
 
Za najveću žensku sportsku nadu izabrana je rukometašica Ženskog rukometnog kluba  Rudar Alka Mileta. Nagrada za životno djelo pripala je ocu labinske atletike Franku Zidariću. Na svečanosti su dodijeljena i posebna priznanja, a dobili su ih kadet Boćarskog kluba Labin Ivan Načinović, kadet Judo kluba Ippon Matija Sinožić, Boćarski klub Labin, druga momčad pionira Nogometnog kluba Rudar  i Sportsko rekreacijski klub Alba. 
 
Prije proglašenja najboljih sportašima se obratio predsjednik Sportske zajednice Grada Labina Đanluka Miletić: (ton – Đanluka Miletić). Kako raste grad, raste i sport ustvrdio je Miletić: (ton – Đanluka Miletić 1). Dan labinskog sporta pozdravio je i predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavičević kazavši kako mu je uvijek zadovoljstvo doći u Labin: (ton – Mladen Pavičević). Najboljima, ali i svim nominiranima čestitao je i zamjenik gradonačelnika Labina Zoran Rajković: (ton – Zoran Rajković). 
 
Dan labinskog sporta,  u organizaciji Sportske zajednice i pod pokroviteljstvom Grada Labina, održan je u fitnes dvorani Sportskog centra Franko Mileta, a u sklopu obilježavanja 99. obljetnice Labinske republike. Dodajmo ovome da ćemo razgovore s najboljim sportašima emitirati idućeg ponedjeljka u Sportskom intermezzu.