Novosti

18.03.2020

U Istri pet novooboljelih od koronavirusa

U Istri je od danas pet novooboljelih od koronavirusa, rekao je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Istarske županije ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Aleksandar Stojanović. Od nedjelje do jučer čekao se rezultat 17 uzoraka, među kojima su bili i uzorci 4 zdravstvena radnika, a koji su negativni. Dva novooboljela su s područja Umaga, a po jedan iz Rovinja, Pule i Vodnjana, dodao je dr. Stojanović: (ton – Aleksandar Stojanović). Noćas je u Brtonigli preminuo muškarac starije žitvotne dobi koji je bio u samoizloaciji, izvijestio je dr. Stojanović: (ton – Aleksandar Stojanović 1). 

Šest oboljelih od koronavirusa koji su hospitalizirani bez ikakvih su kliničkih simptoma, rekla je na konferenciii za novinare ravnateljica Opće bolnice Pula dr. Irena Hrstić: (ton – Irena Hrstić). Govorila je i o zdravstvenim radnicima čiji uzroci su negativni: (ton – Irena Hrstić 1). Voditelja Epidemiološke službe dr. Jasna Valić informirala je kako je od danas građanimana na raspolaganju i call centar Epidemiološke službe za sve informacije o koronavirusu na broju 072 121212, a o kontaktima šest prvooboljelih je kazala: (ton – Jasna Valić). Situacija je u Istri, zbog prirode položaja vrlo ozbiljna, upozorila je dr. Valić: (ton – Jasna Valić 1). 
 
Od jučer do danas donijeta je i nova mjera: (ton – Dino Kozlevac), ustvrdio je načelnik Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. Dodajmo ovome da je tijekom jučerašnjeg dana od još jedne osobe uzet uzorak brisa radi sumnje na koronavirus te dostavljen u referentni centar Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Rezultati nalaza bit će poznati tijekom dana.