Novosti

19.03.2020

Preminuli muškarac iz Brtonigle bio je zaražen koronavirusom

Muškarac koji je preminuo u Istri u noći s utorka na srijedu bio je pozitivan na koronavirus. Riječ je o vlasniku konobe Astare u Brtonigli Ninu Kernjusu, a koji je od ponedjeljka bio u samoizloaciji: (ton – Aleksandar Stojanović), kazao je na izvanrednoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Istarske županije ranvatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Aleksandar Stojanović. Načelnik Stožera Dino Kozlevac izrazio je zadovoljstvo jučer usvojenim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite: (ton – Dino Kozlevac). 

Voditeljica Epidemiološke službe dr. Jasna Valić osvrnula se na situaciju s dvoje oboljelih od koronavirusa s područja Umaga, a radi se o poznatom vinaru Morenu Coronici i njegovoj supruzi. Naime na pogrebu  člana obitelji održanom 7.ožujka okupio se velik broj ljudi, više stotina, pa je sada potrebno u utvrditi sve kontakte: (ton – Jasna Valić). Za sada su, rekla je dr. Valić, utvrdili 60 ljudi koji su bili na tom pogrebu. 

Ravnateljica Opće bolnice Pula dr. Irena Hrstić na konferenciji za novinare kazala je kako je u Istri od koronavirusa oboljelo 12 osoba, od kojih je jedna preminula, a među oboljelima je 9 muškaraca i 3 žene. Izvjestila je i kako su jučer iz Kliničke bolnice Dubrava preuzeli dva pacijenta građana Istarske županije. Odgovarajući na pitanja novinara je li razlgo smrti muškarca iz Brtonigle koronavirus, kazala je kako je zasada poznato jedno da je bio pozitivan na koronavirus, a sve ostalo je nepoznato, kao naprimjer je li bolovao od kroničnih bolesti, pa se ne može sa sigurnošću reći je li jedini uzrok njegove smrti koronavirus. „To će biti poznato tek nakon obdukcije. „, kazala je dr. Irena Hrstić. Inače, u Hrvatskoj je trenutno koronavirusom zaraženo 99 oosoba.