Novosti

27.03.2020

U Istri broj oboljelih od koronavirusa raste, trenutno ih je 54!

U Istri su dosad od koronavirusa oboljele 54 osobe, u odnosu na jučer to je 13 oboljelih više. Tu je informaciju na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Istarske županije iznio ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Aleksandar Stojanović: (ton – Aleksandar Stojanović). Najviše oboljelih, 16 je u Umagu, slijedi Pula s 10 oboljelih,  Brtonigla s 8, Poreč s 5, Novigrad s 4, Vodnjan s 3, Labin, Višnjan i Mortovun s dvije te Rovinj i Raša s jednom oboljelom osobom. Među oboljelima su 34 muškarca i 20 žena, a prosječna dob oboljelih je 51 godina. Od 60 do 70 godina oboljelo je 17 osoba. 

Ravnateljica Opće bolnice Pula dr. Irena Hrstić  kazala je kako je jedna pacijentica zbog teškog kliničkog stanja i respiratornih smetnji iz pulske bolnice upućena u KBC Rijeka, te da je u stabilnom stanju. Prvi put kod tri oboljele osobe, rekla je dr. Hrstić registrirani su negativni brisevi, pa ako se negativni brisevi ponove i drugi put, i u Istri ćemo imati prva ozdravljenja. 
 
O nadzoru i poštivanju odluke o zabrani napuštanje mjesta prebivališta i boravka bez propusnice na konferenciji za novinare govorio je načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin: (ton – Božo Kirin). Načelnik Stožera Dino Kozlevac najavio je kako će se, a temeljem današnje odluke Nacionalnog stožera o otvaranju određenih specijaliziranih trgovina na tržnicama, one otvoriti u ponedjeljak, nakon što se utvrde sve mjere zaštite. Kažimo  i da je danas uzet 21 novi uzorak brisa zbog sumnje na koronavirus te su oni  dostavljeni u Kliniku za infektivne bolesti „Dr.Fran Mihaljević“.