Novosti

28.03.2020

U Istri 65, a u Hrvatskoj 635 oboljele osobe od koronavirusa

Žena od 92 godine, koja je i prije je imala druge bolesti, četvrta je osoba u Hrvatskoj koja je preminula zbog koronavirusa. U pulskoj bolnici liječila se od 17. ožujka, a prethodno je bila u neposrednom kontaktu s oboljelom osobom. U Puli rapidno raste broj hospitalizacija, rekla je dr. Irena Hrstić, a prema dosadašnjim podacima u Istri se koronavirusom zarazilo 65 osoba, a dvije osobe su preminule. U odnosu na jučer, to je 11 osoba više. ''Uvjeren sam da ćemo pobijediti u ovoj borbi za život jer držimo stvari pod kontrolom, odnosno cijeli zdravstveni sustav djeluje i pripremamo se za scenarij B, a to je povećani broj zaraženih", rekao je na konferenciji za medije načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac. U karanteni je trenutno 49 osoba. Jedna osoba koja je bila u karanteni testirana je pozitivno na koronavirus, a prethodno je boravila u inozemstvu.

Dnevno se u Istri uzima sve više briseva, a samo jučer je uzeto gotovo 49! Nakon što je jučer bilo 13 novih slučajeva, danas ih je 11. Trenutno je na koronavirus pozitivno 65 osoba, a najviše ih je u Umagu - 18. U Brtonigli ih je 12, u Puli 10, Poreču 5, Novigradu 4, Vodnjanu 3, Višnjanu 2, Motovunu 2, Raši 1, Labinu 2, Rovinju 1, Bujama 1, Fažani 1, Svetvinčentu 1 i Kanfanaru 2.

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je na današnjoj konferenciji za medije da je u Hrvatskoj u odnosu na jučer u 16 sati 49 novih oboljelih od koronavirusa, čime je ukupan broj porastao na 635. Ukupno je do sada ozdravilo 45 osoba. Većina novih pacijenata dolazi iz područja Biograda i Zadra. "Ukupno je testirano 4938 uzoraka, a epidemiološka slika u Hrvatskoj je i dalje dobra", rekao je na današnjoj konferenciji za medije ministar zdravstva Vili Beroš.