Lokalne vijesti

29.03.2020

Labinjan zaražen koronavirusom izliječen i može kući

Danas je potvrđeno 56 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 713 oboljelih osoba, 52 osobe su ozdravile, šest osoba je preminulo. Još četiri osobe u Istri pozitivne su na koronavirus (COVID-19) te su hospitalizirane u Općoj bolnici Pula. Radi se o kontaktima već poznatih osoba.

Iz Istarske županije su tijekom jučerašnjeg dana u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" poslana još 32 uzorka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19). Rezultati se očekuju tijekom dana ili sutra.

Jedna od prvih zaraženih osoba u Istri koja je bila hospitalizirana na Odjelu za Infektivne bolesti i febrilna stanja Opće bolnice Pula je izliječena i može kući. Kako je na svojoj Facebook stranici napisao gradonačelnik Valter Glavičić, riječ je od jednom od dvojice Labinjana.

"Nastavimo s pridržavanjem uputa Stožera, ostanimo doma i svedimo kontakte na minimum kako bi zaštitili sebe i druge te svima koji neumorno rade svoj posao, olakšali iznimno teške dane!", poručio je Valter Glavičić.