Scena

30.03.2020

Pogledajte dokumentarac American Valhalla čiji su protagonisti Iggy Pop i Josh Homme!

Večeras u 21 sat pogledajte Youtube premijeru dokumentarnog filma American Valhalla. Priča je to o neobičnoj glazbenoj suradnji dvojice neovisnih osobenjaka američkog rocka: Joshue Hommea, frontmena benda Queens of the Stone Age, i Iggyja Popa, kuma punka.

Film, koji je djelomično režirao i Homme, prati snimanje Iggyjevog albuma Post Pop Depression u kalifornijskoj pustinji, s bendom koji je uključivao Hommea, njegovog kolegu iz benda Queens of the Stone Age Deana Fertitu i bubnjara Arctic Monkeysa Matta Heldersa, kao i eksplozivnu turneju koja je kulminirala u legendarnom londonskom Royal Albert Hallu. American Valhalla sjajno je sniman i intiman dokumentarac koji prikazuje razvoj sve čvršće veze između glazbenika koji se drže mantre: Tko riskira, profitira.

Podsjećamo, album Post Pop Depression 17. je studijsko izdanje Iggyja Popa objavljeno u ožujku 2016. godine.

Pop i Homme zajedničkom su pločom željeli postići dva cilja – stvoriti glazbeno ozračje koje će podsjetiti na Iggyjeve albume "The Idiot" i "Lust For Life" koje je 1977. godine producirao David Bowie i koji je, ne samo Popa vratio na svjetsku rock scenu, već mu bijegom iz Los Angelesa u Berlin, doslovce i spasio život od pakla droge. Drugi je cilj bio iznijeti kritiku suvremenog američkog društva, koje prebrzo odbacuje ljude koji kraju privode radni vijek.