Lokalne vijesti

03.04.2020

Traži se omogućavanje nesmetanog kretanja bez e-propusnica za područje cijele Labinštine

Stožer Civilne zaštite Istarske županije u ime svih istarskih gradonačelnika zatažio je od Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske da stavi van snage Odluku po kojoj je potrebno izdavati e-propusnice za područje bivših općina u Istarskoj županiji.

Kada je riječ o Labinštini, to znači da se traži omogućavanje nesmetanog kretanja bez e-propusnica za sva naselja koja danas teritorijalno pripadaju Gradu Labinu, te općinama Raša, Sv. Nedelja, Kršan i Pićan.

Potreba za kretanjima između Grada Labina i susjednih općina u potpunosti je opravdana obzirom na činjenicu da je veliki broj stanovnika tog područja egzistencijalno vezan za susjednu općinu ili grad.

Mjera koju je potpisao Nacionalni stožer civilne zaštite, a tiče se ograničavanja zadržavanja većeg broja ljudi u skupinama na javnim prostorima je u potpunosti opravdana i Stožer civilne zaštite Istarske županije i Grada Labina istu u potpunosti provodi i kontrolira, međutim mjera ograničavanja kretanja stanovnicima s područja bivše Općine Labin uvelike otežava rješavanje bitnih životnih i egzistencijalnih situacija i potreba stanovnika ovog područja.