Lokalne vijesti

07.04.2020

Nogometni klub Rudar u akciji Ostani doma

U iščekivanju konačne odluke HNS-a, po pitanju prekida ili nastavka natjecanja u sezoni 2019/2020, u NK Rudar su se, na prigodan način, uključili u kampanju čiji je cilj borba protiv korona virusa. Naime, jučer  je na klupskom jumbo-panou ispred gradskog stadiona u Labinu, osvanuo plakat s prigodnom porukom „OSTANI DOMA“, putem kojeg nogometaši Rudar pozivaju na pridržavanja mjera Kriznog stožera. U  klubu s pozornošću prate razvoj situacije. 

„Bez obzira što je više nego izvjesno kako neće doći do nastavka tekuće sezone, pokušavamo ih motivirati da, koliko toliko, rade na održavanju forme, sve kako bi što spremniji dočekali sredinu srpnja kad je realno očekivati početak priprema za narednu.“, kaže sportski direktor Nedeljko Josipović koji je u stalnom kontaktu s ostatkom stručnog stožera i seniorskom momčadi. Kad je status nogometaša i trenera u pitanju veli kako su oni  jedan od rijetkih amaterskih klubova koji naknade isplaćuje svih 12 mjeseci, pa je i ova situacija, stjecajem okolnosti, regulirana važećim pravilnikom koji jasno kaže što se dešava kad se trenira i igra, a što kad nema aktivnosti. 
 
„Za sad nam je isplaćeno sve što smo trebali dobiti, a prema informacijama koje imam ni dalje ne bi trebalo biti problema, predsjednik mi je rekao da su seniori u ovom trenutku glavni klupski prioritet, i da će učiniti sve da sačuva kompletan igrački i prateći kadar.“, rekao je Josipović.  „Pokazalo se da je važeća ona kultna izjava da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu i baš zbog toga se moramo pridržavati mjera protiv širenja korone jer trenutno postoje važnije stvari od nogometa. Izborimo se svi zajedno protiv ove pošasti zbog zdravlja svih naših i nas, a nogomet ćemo nakon toga igrati još dugo, dugo…“, poručio je sportski direktor Nogometnog kluba Rudar Nedeljko Josipović.