Lokalne vijesti

07.04.2020

Alfa Albona ponovno dobitnik prestižne nagrade Eurodeska

Udruga Alfa Albona ponovo je dobitnik prestižne nagrade Eurodeska. Prošle su godine, naime odnijeli pobjedu u kategoriji najboljeg projekta Eurodesk mreže, a u ovoj je Escape Van proglašen najkreativnijom informativnom aktivnošću. Eurodesk je besplatni info-servis Europske komisije koji mladima i svima koji rade s mladima pruža kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade, s ciljem promicanja mobilnosti u svrhu učenja i usavršavanja. 

Udruga Alfa Albona je dio Eurodesk mreže od 2013. godine, a jedna od 15 multiplikatora u hrvatskoj mreži. Dodjeljivanje nagrada Eurodeska – Eurodesk Awards – započelo je 2011. godine sa ciljem okupljanja Eurodesk multiplikatora i njihovih uspješnih, inovativnih, kreativnih i utjecajnih projekata provedenih na lokalnoj razini. Projekti su predstavljeni kao primjeri dobre prakse institucijama Europske unije i ostalim organizacijama mladih na europskoj razini. 

U 2020. godini za nagrade je prijavljeno 50 projekata iz 15 različitih zemalja, a čak šest projekata iz Hrvatske: (ton – Anja Šumbarac), pojasnila je projektna voditeljica Alfe Albone Anja Šumberac.