Lokalne vijesti

10.04.2020

Pojačan nadzor tijekom uskrsnih blagdana

S ciljem prevencije širenja koronavirusa COVID-19, a za koje postoji opasnost od povećane mogućnosti širenja prilikom okupljanja većeg broja građana na malim prostorima i plažama, posebno za vrijeme toplijih sunčanih dana kakvi se predviđaju da će biti za nadolazeće blagdane, danas je iz Stožera civilne zaštite Grada Labina i ostalih labinskih općina stiglo sljedeće priopćenje:

„Policija, komunalni redari i pripadnici JVP Labin će od danas pa do ponedjeljka, 13. travnja 2020. godine pojačano nadgledati područje Grada Labina.

Nažalost, zadnjih su dana uočena češća kretanja na lokaciji rive i šetnice u Rapcu, na Dubrovi na lokaciji Mediteranskog kiparskog simpozija , na pojedinim sportskim igralištima na otvorenom i po samom naselju Labin. Uočeno je da se i u trgovačkim centrima povremeno stvaraju gužve na što je danas Stožer apelirao kod Uprava tih trgovačkih lanaca.

Sve se mjere kontrole provode isključivo s ciljem zaštite zdravlja svih građana, a naročito onih koji spadaju u rizične skupine. Mole se građani da se ne opuste prerano, već da se i dalje, kao i do sada pridržavaju Uputa Stožera.“

Ostanimo doma, provedimo Uskrs uz naše najmilije, poručuju gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić i načelnik Stožera Darko Vitasović.

VEZANA VIJEST: I za Uskrs ostanite doma, poručuje gradonačelnik Labina Valter Glavičić