Lokalne vijesti

08.05.2020

U Osnovnu školu Vladimira Nazora Potpićan vraća se 39 učenika

Dvije labinske osnovne škole Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić, čuli smo jučer, u ponedjeljak ostaju zatvorene. Niti jedan učenik od prvog do četvrtog razreda kojima je trebala početi nastava neće doći u školu. Svi ostaju doma i nastavljaju s on line nastavom. 

S nastavom će ipak započeti četiri osnovne škole na Labinštini. U Osnovnu školu Vitomir Širola Pajo Nedešćina, saznajemo od ravnateljice Klare Švrake, dolazi 4 učenika 3.razreda. Ukupno ih od 1. do 4. razreda ima 76. Nastavu će pohađati u matičnoj školi u Nedešćini, dok Područna škola u Svetom Martinu ostaje zatvorena.

Troje učenika stiže u ponedjeljak u Osnovnu školu Ivana Batelića Raša. Dva su prvašića i jedan učenik 3.razreda. Ukupno imamo u razrednoj nastavi 49 učenika, kaže ravnateljica škole Greis Franković te dodaje kako će oni za dvoje prvašića organizirati i produženi boravak. 

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Čepić otvorit će samo Područnu školu u Kršanu, dok matična u Čepiću i područna u Šušnjevici ostaju zatvorene, jer roditelji nisu poslali svoju djecu u školu, veli ravnateljica Mirela Vidak. U Kršanu će u jednom odjeljenju biti petero malih Kršanaca od njih ukupno 10, dvoje u prvom, dvoje u drugom i jedan u trećem razredu. Škola u Čepiću inače od 1. do 4. razreda ima 33 učenika. 

Djeca se vraćaju i u Osnovnu školu Vladimira Nazora u Potpićnu, saznajemo iz razgovora s ravnateljicom Nadom Peršić: (ton – Nada Peršić). Potpićanska škola je zasigurno među rijetkima u Istri, a s obzirom i na veličinu, u koju se vraća relativno velik broj djece.