Lokalne vijesti

22.05.2020

Učenici nižih razreda osnovne škole vraćaju se u školske klupe

Idući ponedjeljak sva djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole mogu se vratiti u školske klupe. U Osnovnu školu Vladimira Nazora Potpićan, saznajemo od ravnateljice Nade Peršić: (ton – Nada Peršić). Od 33 učenika nižih razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Čepić u školske će klupe sjesti njih 32. Samo jedno dijete, i to zbog bolesti, veli ravnateljica škole Mirela Vidak za sada ostaje doma. Otvaraju se tako i matična škola u Čepiću i Područna u Šušnjevici, a u Područnu u Kršan, koja je jedina dosad radila, vraćaju se svi učenici. Za svih je organiziran prijevoz i marenda, a bit će organiziran i produženi boravak. U matičnoj školi u Čepiću nastava će se organizirati u učionicama u prizemlju kako bi se zadovoljile sve epidemiološke mjere. 

U Osnovnu školu Vitomira Širole Paje u Nedešćinu, matičnu i područnu u Svetom Martinu, u ponedjeljak će sjesti 59, od ukupno 77 učenika razredne nastave. "Organiziramo prijevoz i marendu, ali za sada ne i produženi boravak", veli ravnateljica Klara Švraka

U rašku Osnovnu školu Ivana Batelića za sada se vraća 41, od 49 učenika razredne nastave. "Imamo sasvim dovoljno prostora, ali i mali broj učenika po razredu i neće biti nikakvih problema u poštivanju epidemioloških mjera", kaže ravnateljica Greis Franković. I u njihovoj školi organizirat će se produženi boravak, a ravnateljica veli kako vjeruju da će se uskoro svi učenici vratiti u redovnu nastavu.

Nakon dva mjeseca svoja će vrata otvoriti Osnovna škola Matije Vlačića Labin, veli ravnatelj Edi Juričić: (ton – Edi Juričić).

Gotovo sva djeca u razrednoj nastavi vraćaju se u ponedjeljak i u drugu labinsku Osnovnu školu Ivo Lola Ribar. Na nastavu se vraća 274 učenika, a svega četiri ostaju do daljnjega na nastavi na daljini, kaže ravnatelj Miro Alilović. Za sada će produženi boravak organizirati samo za učenike 1. i 2. razreda, njih 70 podijeljenih u 6 skupina i to u matičnoj školi te u Područnim školama Kature i Vinež. Alilović kaže kako će ispoštovati sve epidemiološke mjere, pa vjeruje kako će se i četiri učenika, koja u ponedjeljak neće doći na nastavu, to ubrzo učiniti.