Lokalne vijesti

22.05.2020

Čestitke za Ramazanski bajram - klanjanje u Sportskom centru Franko Mileta

Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnji Ramazamski bajram namaz (molitva) klanjat će se u nedjelju u velikoj dvorani Sportskog centra Franko Mileta. Početak je u 6:15 ujutro. Dvorana će biti otvorena u 5:30 sati, a jutarnja molitva Sabah namaz klanjat će se u Mesdžidu na Vinežu u 4:45 sati. Medžlis Islamske zajednice Labin moli svoje članove da se zbog pandemije koronavirusa strogo pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, koje mogu pročitati na njihovoj facebook stranici.

Labinski gradonačelnik čestitao Ramazanski bajram

Vjernici islamske vjeroispovijesti diljem svijeta u nedjelju, 24. svibnja slave Ramazanski bajram. Povodom jednog od najvećeg muslimanskog blagdana gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić svim vjernicima islamske vjeroispovijesti uputio je čestitku: „Svim sugrađankama i sugrađanima islamske vjeroispovijesti, u svoje osobno i u ime svojih suradnika upućujem najiskrenije čestitke povodom blagdana Ramazanskog bajrama sa željom da ga provedete u miru, okruženi svojim najbližima. U ovom izazovnom razdoblju za sve nas, nastalom zbog globalne epidemije koronavirusa, a zbog koje nas očekuju daljnji izazovi, vjerujem biti će i dodatni podstrek da zajednički i dalje gradimo ono što njegujemo i nadograđujemo već generacijama, a to je multikulturalnost, suživot i međusobno uvažavanje.Bajram Šerif Mubarek Olsun!“, poručio je gradonačelnik Glavičić.

Župan čestitao Ramazanski bajram

U povodu Ramazanskog bajrama, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin poslao je Esadu ef. Jukanu, glavnom imamu Islamske zajednice u Puli čestitku. "U ime Istarske županije i svoje osobno, upućujem Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Istri iskrene čestitke povodom velikog blagdana, Ramazanskog bajrama, uz želju da ga provedete uz svoje najmilije, u radosti i ljubavi. Iza nas je jedno teško razdoblje, uzrokovano pandemijom koronavirusa, a čije će negativne posljedice još dugo utjecati na naše živote. Upravo zato, u vremenima krize moramo biti još jače povezani, te još snažnije njegovati i poticati vrijednosti zajedništva, solidarnosti i međusobnog uvažavanja. Neka Vama i Vašoj zajednici završetak svetog mjeseca Ramazana i ramazanskog posta, pridonese obnovi duhovnosti vjere i osjećaja mira, prijateljstva i ljubavi među ljudima. Bajram Šerif Mubarek Olsun!“, kaže u čestitici obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin.