Lokalne vijesti

30.06.2020

Laura Batelić i Manola Miletić najuspješnije rabačke jedriličarke na Krčkoj regati

Nakon prisilne pauze od natjecanja zbog pandemije koronavirusa, jedriličari Jedriličarskog kluba  Kvarner jedva su dočekali odlazak na regatu. Tako su ovog vikenda sudjelovali na tradicionalnoj Krčkoj regati, a jedriličarke Laura Batelić i Manola Miletić osvojile i nagrade u svojim klasama. Zbog nedostatka vjetra u dva dana jedrenja održana su samo dva plova u iznimno teškim uvjetima i jaku struju. 

U subotu se jedva odjedrio jedan plov po jugozapadnjaku od 4-5 čvorova, dok je u nedjelju održan još jedan plov u istim uvjetima i uz jaku struju. Na regati je sudjelovalo 55 natjecatelja u klasi Optimist, 14. natjecatelja u klasi Laser 4.7 i 9 natjecatelja u klasi Laser Radial. U najbrojnijoj klasi Optimist Andrea Batelić je osvojio 7. mjesto, Laura Batelić 14., Max Lucas Gobo 20., Filip Smoković 31., Diego Merlin 35. (obojica su ostvarila lošiji rezultat zbog preuranjenog starta), a Matias Gonzalez Belušić 39. mjesto, kojemu je ovo bila prva regata. 

Laura Batelić je u kategoriji djevojčica do 12 godina osvojila 2. mjesto. U klasi Laser 4.7 po prvi puta je nakon prelaska iz klase Optimist regatu odjedrila Manola Miletić i osvojila 3. mjesto u ukupnom poretku.  U klasi Laser Radial  jedrio je Viktor Kulić Golja koji je osvojio 7. mjesto u ukupnom poretku.