Lokalne vijesti

30.06.2020

Labin stan pomoći će u prijavama za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Labin stan će, budući da ima veliko iskustvo u višegodišnjoj energetskoj obnovi višestambenih zgrada, svoje usluge ponuditi i građanima koji žele energetski obnoviti obiteljske kuće. Naime, Ministarstvo graditeljstva i prostornog planiranja objavilo je 25.lipnja javni poziv za eneregetsku obnovu obiteljskih kuća, a službeno zaprimanje ponuda putem online aplikacije započet će 1. rujna. 

Labin stan tako građanima nudi uslugu pripreme dokumentacije za natječaj te uslugu oniline prijave. Zainteresirani se mogu javiti, za sva pitanja i sve informacije na brojeve  telefona 052/852-452 , 0992715793, na email info@labinstan.hr ili izravno u prostorije Labin stana, u uredovno vrijeme za stranke, po mogućnosti uz prethodnu najavu. Djelatnici Labin stana prisustvovat će radionicima u organizaciji Fonda zaštite okoliša i energetske učinkovitosti i po završetku edukacije organizirati radionicu u Labinu za sve zainteresirane građane Labinštine. 

Inače za energetsku obnovu obiteljskih kuća osigurano je 203 milijuna kuna iz sredstava Fonda zaštite okoliša i energetske učinkovitosti. Sufinanciranjem će se odobravati do 60 % stvarnih troškova uloženih u povećanje energetske učinkovitosti. Sve informacije o natječaju dostupne su na službenim stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog planiranja.