Novosti

 

 

03.07.2020

Valfresco Direkt u manje od mjesec dana ostvario gotovo 1900 narudžbi na području Istre

Valamar je u lipnju u Istri pokrenuo svoju novu uslugu Valfresco Direkt - online trgovinu s dostavom koja na jednom mjestu nudi proizvode obiteljskih gospodarstava, vinara, maslinara i brojnih drugih domaćih proizvođača s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji zdravih i kvalitetnih namirnica, kao i tradicionalnih jela i slastica iz Valfresco Kužine.

Kupci odabiru Valfresco Direkt prvenstveno zbog ponude Valfresco Kužine i OPG proizvoda koje ne mogu lako pronaći u trgovinama. Najpopularnije jelo iz Valfresco Direkt ponude je žgvacet od boškarina, a u stopu ga slijede i ostali domaći specijaliteti poput maneštre, mariniranog ombola, žminjskog kravljeg sira, domaćeg istarskog jogurta, istarskog tvrdog kravljeg sira i šuga od junećeg mesa. U manje od mjesec dana ostvareno je gotovo 1900 narudžbi. 85% kupaca odabralo je već popularnu Valfresco dostavu koja dostavlja domaće i svježe namirnice te gotova i polugotova jela direktno do kućnog praga građana, odnosno turista smještenih u Valamarovim kampovima u Istri i na otoku Krku, podižući tako kvalitetu usluge boravka. Ostalih 15% kupaca odabire uslugu “takeaway”, odnosno sami preuzimaju kupljene proizvode.

Valfresco Direkt dostavljače možete sresti na cijelom području Istre – od većih središta pa sve do najmanjih mjesta, pri čemu kupci sami biraju vrijeme dostave svog omiljenog jela – od 11 do 15:30 sati ili od 15:30 do 20 sati, svakoga dana, uključujući nedjeljom i blagdanima. Valfresco Direkt dostava besplatna je za sve narudžbe iznad 300 kuna vrijednosti. To olakšava kupovinu osobito našim starijim sugrađanima i svima onima koji žele obaviti kupovinu iz udobnosti vlastitog doma. Valamar je u okviru svog društveno odgovornog poslovanja, za gotovo 250 svojih umirovljenih kolega u Istri osigurao bon u iznosu od 200 kuna za kupnju proizvoda u ovoj Valamarovoj novoj web trgovini.

Valamar surađuje s dvjestotinjak lokalnih partnera i dobavljača s područja Istre, ali i Slavonije i Dalmacije, s ciljem širenja suradnje na zainteresirane partnere iz svih dijelova Hrvatske. “Kroz partnerstvo s Valamarom lokalni proizvođač dobiva promociju svojih proizvoda, kao i njihov cjelogodišnji i kontinuirani plasman direktno do krajnjeg kupca. S druge strane, krajnji kupac može biti siguran da dobiva kvalitetne i domaće namirnice i jela pripremljena uz najviše ugostiteljske standarde te Valamar garanciju kvalitete i sigurnosti”, ističe Karmela Višković, direktorica razvoja proizvoda u Valamaru i voditeljica projekta Valfresco Direkt.

Pružanje autentičnih doživljaja u turizmu jedan je od strateških ciljeva Valamara pri čemu je važna usluga hrane i pića. Prošle godine je udio domaće hrane i pića u Valamarovim hotelima, kampovima i restoranima dosegao 73%, što potvrđuje značajnu ulogu turizma u razvoju lokalne poljoprivrede, obiteljskih gospodarstava, prerade hrane, vinarstva, maslinarstva i brojnih drugih povezanih djelatnosti.