Lokalne vijesti

03.07.2020

Od 4. srpnja četiri redovne svakodnevne autobusne linije za Rabac

Stanovnici Rapca, labinskog starog grada i Presike, ali i brojni građani koji javnim prijevozom odlaze na kupanje, od sutra će četiri puta dnevno imati osiguranu redovnu i svakodnevnu autobusnu liniju. Grad Labin je postigao dogovor s prijevoznikom Arriva (ex Autotrans) i na brojne upite građana odgovorio sufinanciranjem prijeko potrebnih dodatnih autobusnih linija na relaciji Labin (kolodvor) – Presika – Stari grad – Rabac

Prva jutarnja linija, koja iz Raše kreće u 7:45, na labinskom autobusnom kolodvoru bit će u 7:55, otkuda preko Presike i starog grada prometuje za Rabac. Prvi povratak iz Rapca je u 9 sati. Kroz jutro iz Raše prema Labinu i Rapcu ide još jedna linija, u 10:30, a na labinski kolodvor stiže u 10:40, te nastavlja također preko Presike i starog grada do Rapca, otkuda je povratak u 11:15. Novost je da je uvedena jedna poslijepodnevna i jedna večernja linija – polasci iz Labina su u 15:30 i 20:15, dok iz Rapca autobus polazi u 16:05 i u 21:00 sati.

Važno je napomenuti da od subote 4. srpnja autobusi prometuju svakodnevno, uključujući subote, nedjelje i blagdane. „Naši sugrađani su posljednjih mjeseci, uslijed posljedica epidemije virusa COVID-19, koje nam nažalost još uvijek kroje svakodnevicu, bili zakinuti za redovne autobusne linije. Mnogima od njih, a pogotovo osobama starije dobi, autobus koji povezuju njihova naselja s centrom Labina nužna je potreba, stoga smo nastojali čim brže reagirati i u dogovoru s prijevoznikom osigurati dovoljan broj autobusnih linija kako bi im mogli omogućiti nesmetani svakodnevni prijevoz. Iako u teškoj financijskoj situaciji, a obzirom na okolnosti da smo zbog pandemije COVID-a 19 otkazali gradsku feštu Petrova, sredstva smo prenamijenili za sufinanciranje navedene četiri autobusne linije.

Mogućnost odlaska u opskrbu, kod liječnika ili obavljanja drugih poslova i obveza u jutarnjim satima dobili su stanovnici Rapca, starog Labina i Presike, dok je svim Labinjanima omogućen odlazak na kupanje u Rabac, ovisno o navikama i željama, u jutarnjim ili popodnevnim satima. Također, nove linije će mnogima pojednostaviti odlazak na posao, a dodamo li tome i besplatni učenički autobus koji je s prometovanjem krenuo prije nekoliko dana, vjerujem kako je ovaj, iako i dalje reducirani vozni red, dostatan za zadovoljavanje javnog prijevoza naših građana u ovom, nažalost još uvijek nesvakidašnjem razdoblju punom izazova.“ izjavio je gradonačelnik Labina Valter Glavičić.