Lokalne vijesti

08.07.2020

Gloria Sellan otvara 27. izložbenu sezonu Galerije Alvona

Samostalnom izložbom Prostori - Spaces labinske autorice Glorije Sellan, u petak se otvara ovogodišnja 27. izložbena sezona Galerije Alvona.

Gloria Sellan završila je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci te je 2011. stekla titulu Magistra likovne pedagogije. Izlaže od 2005. godine, a do sada je svoje radove predstavila na nekoliko samostalnih i više od 40 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Bavi se prvenstveno grafikom, a u svojim radovima često koristi video projekcije i animacije koje postavlja u prostorne instalacije. Koautorica je nekoliko performansa te scenografija za predstave i glazbene video spotove.

Vrijeme je tzv. postmoderne u kojem je umjetnost izgubila funkciju zadanog prikazivanja. Prisutna je intenzivna umjetnička djelatnost, gdje umjetnik i umjetnost imaju ulogu svjedoka i, iznad svega, aktera sadašnjeg, a nadasve osobnog trenutka. Proživljavanje Glorije Sellan očituje se ekspresivnim činjenjem, bez ustručavanja i nepoštovanjem bilo koje čvrste dosljednosti osim dosljednosti samoj sebi.Eugen Burkovsky

Izložba se otvara u 20:00 sati.