Novosti

09.07.2020

U Istri danas još devetero osoba pozitivno na koronu

Tijekom protekla 24 sata, u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, ispitana su 192 uzorka brisa na COVID-19, od kojih je 9 pozitivnih.

Kod 7 osoba radi se o uvezenim slučajevima, i to 5 s područja Republike Srbije, 1 iz Republike Albanije, 1 iz Zagreba.

Jedna osoba je kontakt s već pozitivnom osobom. U jednom slučaju je još u tijeku epidemiološka obrada. Jedna od novooboljelih osoba je zdravstveni djelatnik Opće bolnice Pula, koji se zarazio izvan bolničkog sustava.

Nakon epidemiološke obrade, definirani su svi preventivni postupci, te je 7 osoba (zdravstveni djelatnici) u mjerama samoizolacije. U tijeku su postupci preventivne dezinfekcije prostora. Opća bolnica Pula nesmetano pruža redovne usluge zdravstvene zaštite.

"Molimo za odgovorno ponašanje svih građana i gostiju u cilju prevencije pojave i širenja oboljenja. To se posebno odnosi na mjere držanja fizičkog razmaka, osobne higijene i higijene prostora, nošenja maski u zatvorenim prostorima i svugdje gdje nije moguće izbjeći bliski kontakt; što kraće zadržavanje u zatvorenim prostorima, izbjegavati velika okupljanja. U svakodnevnom radu i životu, potrebno je pridržavati se preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo", priopćio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.