Novosti

10.07.2020

Stožer civilne zaštite Istarske županije - potrebno je otkazati sva javna okupljanja i javne manifestacije

Stožer civilne zaštite Istarske županije danas je donio odluku o djelatnosti kulture i zabave u okolnostima COVID-19 epidemije.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezano uz COVID-19 bolest u Republici Hrvatskoj i našem okruženju, potrebno je otkazati sva javna okupljanja i javne manifestacije uključujući Motovun Film Festival, Pula Film Festival i Međunarodni Jazz Festival u Grožnjanu.

Gosti i izvođači na tim manifestacijama dolaze iz zemalja visokog rizika. Prateći događaji okupljaju veliki broj posjetitelja što onemogućava održavanje fizičke distance. U takvim okolnostima je teško provoditi protuepidemijske mjere.

Okupljanja velikog broja ljudi predstavljaju događaje visokog rizika za širenje COVID-19 koronavirusa što može povećati broj zaraženih i oboljelih u kratkom vremenskom razdoblju i dodatno ugroziti zdravlje stanovništva Istarske županije i opteretiti zdravstveni sustav u županiji.

Odluka se upućuje Stožeru civilne zaštite RH na potvđivanje, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Također, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.