Scena

14.07.2020

Najveća globalna platforma za streaming glazbe, Spotify, od sada i u Hrvatskoj

Najveća globalna platforma za streaming glazbe, Spotify, od 15. srpnja dostupna je i u Hrvatskoj. Sa svjetskom zajednicom od više od 286 milijuna slušatelja, uključujući 130 milijuna pretplatnika na globalnoj razini, iz Spotifyja kažu da će ta platforma Hrvatskoj ponuditi najbolje iskustvo slušanja domaće i internacionalne glazbe s više od 50 milijuna pjesama te milijun podcasta!

Ova platforma iz Švedske krajem prošle godine prestigla je Apple kao predvodnik tržišta slušanja glazbe, a od sada će biti dostupna u 92 zemlje. Čak 13 zemalja dobilo je zeleno svjetlo, a osim Hrvatske to su i Albanija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Kazahstan, Kosovo, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija, Slovenija, Ukrajina te Rusija.

Usluga Spotify dostupna je besplatno ili s nadogradnjom na Spotify Premium, uslugu pretplate koja korisnicima omogućava uživanje u glazbi bez prekidanja oglasima.

Hrvatski korisnici mogu nadograditi Spotify Premium za 5,99 eura mjesečno. Premium Family dostupan je za 9,99 eura za do 6 članova obitelji koji žive na istoj adresi. Novi Spotify Premium DUO (7,99 eura) predstavlja pretplatnički paket za dvije osobe (za parove) koji uključuje Duo Mix, automatski ažuriranu playlistu koja kombinira glazbu u kojoj uživate vi i vaš partner.

"Današnje lansiranje otvara bezbroj mogućnosti za gotovo 250 milijuna obožavatelja koji će na Spotifyu moći otkrivati najnoviju glazbu i podcaste iz cijelog svijeta, a glazbenici iz regije moći će dosegnuti veći broj slušatelja i publiku koja je sve povezanija na globalnoj razini," rekla je Federica Tremolada, Generalna direktorica za Spotify za Južnu i Istočnu Europu.

Dodala je: „Pokretanje na ovih 13 tržišta predstavlja važan trenutak na Spotifyjevom putovanju, osobito zato što nam se pridružuju fanovi i autori na velikim i rastućim glazbenim tržištima poput Hrvatske, gdje streaming raste i gdje vidimo veliku priliku za Spotify."