Novosti

16.07.2020

Najuspješniji sportaši Istre: Nives Jelovica, boćarice Labina, Fran Mileta i Romano Grižančić primili nagrade

Danas je u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca u Puli održana tradicionalna dodjela priznanja najuspješnijim sportašicama i sportašima te sportskim djelatnicima Istarske županije za 2019. godinu. Svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Pule Boris Miletić, zatim zamjenik župana Istarske županije koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radinte brojni uvaženi sportaši i sportski djelatnici.

Najboljim pojedinačnim sportašima, koji su se natjecali u 11 kategorija, kao i svim ostalim laureatima, čestitke na zapaženim rezultatima i osvojenim nagradama uputio je  gradonačelnik Pule Boris Miletić koji je rekao kako živimo u izuzetno izazovnim vremenima te je uputio zahvalu svim sportskim djelatnicima koji svojim radom i entuzijazmom ipak omogućavaju da se sportska aktivnost u ovim vremenima ipak može odvijati. Priznanje za najuspješniju sportašicu godine odnijela je Nives Jelovica iz Boćarskog kluba Labin, dok je najboljim sportašem proglašen Darijan Živolić iz Boćarskog kluba Pula. 
 
 
Boćarski klub Labin proglašen je najuspješnijom ženskom ekipom u prošloj godini, dok je Boćarski klub Istra Poreč najuspješnija muška ekipa. Najbolja sportašica u mlađim kategorijama je Lara Kliba iz Judo kluba Istarski borac, a  najuspješnijim mlađim sportašem proglašen je labinski rukometaš Fran Mileta. Najuspješnije ženske i muške ekipe u mlađim kategorijama ima Veslački klub Istra. Najbolja sportašica s invaliditetom je atletičarka Mikela Ristoski, a sportaš s invaliditetom, također atletičar Luka Bukša
 
Romano Grižančić iz Boćarskog kluba Labin proglašen je najuspješnijim trenerom u 2019. godini. Na svečanosti su dodijeljene i tri nagrade za životno djelo te jedna posebna nagrada. Laureati nagrada za životno djelo su dugogodišnji sportski djelatnici Goran Vrbanac, Sergo Zorko i Anton Peruško, dok je posebna nagrada pripala Nogometnom klubu Rovinj u povodu 100 godina neprekidnog rada i djelovanja.