Lokalne vijesti

16.07.2020

Godišnja nagrada Grada Labina odlazi u prave ruke

Na sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak, donijete su odluke o dodjeli nagrada i priznanja Grada Labina za 2020. godinu. Tako će godišnja nagrada Grada Labina, na prijedlog gradonačelnika Valtera Glavičića, biti dodijeljena labinskoj epidemiologinji dr. med. Suzani Mušković

Dr. Suzana Mušković svojim sugrađanima poznata je ne samo kao vrhunska liječnica, već i kao poznata pjesnikinja, a gradonačelnik Glavičić napominje:  „Suzana Mušković odavno je priznata kao vrhunska liječnica i stručnjakinja, a ove se godine njezino znanje, vrijednost i želja za pomoći prikazala u najboljem svijetlu. Kao dežurni epidemiolog napravila je nevjerojatan posao u ovoj izrazito teškoj situaciji. Osoba je koja je ne mareći za svoje zdravlje dostupna 24 sata dnevno te na  usluzi svim građanima Labina. Ovakvi su ljudi oni koji čine prevagu te koji svojim djelima štite živote svih ostalih. Vjerujem i znam kako je ove godine nagrada Grada Labina otišla u prave ruke.“ – zaključio je gradonačelnik uz čestitke doktorici Mušković kojoj će nagrada biti dodijeljena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana Grada Labina u kolovozu. 

Epidemiologinja, pjesnikinja, izvrstan edukator i predavač, a nadasve dobar čovjek – sve je to naša doktorica Suzana. Poput njene poezije, jednostavne, jezgrovite, jasne a s druge strane duboke i s porukom, takav je i njen profesionalni put koji ju je uvijek inspirirao u njenom pjesničkom stvaralaštvu. Hrabra, odvažna, vrijedna, suosjećajna, uvijek spremna pomoći svima, pacijentima, kolegama – takva je naša Suzana. Ponosni smo da je dio nas.“ – naglasila je i Jasna Valić, voditeljica Službe za epidemiologiju u Istarskoj županiji. 

Suzana Mušković, dr.med., spec. epidemiolog, rođena je 1962. god. u Vinežu. Zaposlena je u labinskoj ispostavi Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županija kao voditeljica Službe za epidemiologiju Labin, a ujedno je i voditeljica Službe za epidemiologiju Buzet. Također, od 2013. godine voditeljica je Odjela za provedbu nadzora nad zaraznim bolestima Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo istarske županija – Pula. Ove je godine Hrvatsku pogodila epidemija koronavirusa, a dr. Suzana Mušković spremno je pristupila izazovima koji su se preko noći nametnuli. Uvijek na usluzi, uvijek smirena, ljubazna i stručna – samo su neki od epiteta koje su građani istaknuli za doktoricu Mušković. Suzana Mušković je i pjesnikinja te se tom svojom strašću bavi više od dvadeset godina.