Novosti

30.07.2020

Rajko Dujmić u komi

Poznati hrvatski skladatelj i nekadašnji vođa Novih fosila Rajko Dujmić teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći do koje je došlo u srijedu poslijepodne u Ravnoj Gori na području Gorskog kotara.

"Molim vas, molite se da se probudi iz kome", napisala je na društvenim mrežama u sitnim noćnim satima Snježana Dujmić, supruga glazbenika i skladatelja Rajka Dujmića (65), nekadašnjeg vođe Novih Fosila, prenosi Jutarnji list.

Do nesreće je došlo oko 17:15 sati kada je Dujmić VW Tiguanom sletio s ceste i završio na strmini provalije. Prema prvim informacijama, uzrok nesreće u kojoj je Dujmić kao jedina osoba u Tiguanu zagrebačkih oznaka sudjelovao sam, je prebrza vožnja.

Zbog neprilagođene brzine u jednom je trenutku sletio s kolnika udesno: prvo je udario u kamenje pored ceste, zatim je vozilo odbačeno u obližnji šljivik da bi u konačnici završilo na spomenutoj strmini provalije.

Dujmić je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu na riječkom Sušaku. Ondje je smješten na Jedinicu intenzivnog liječenja, ali stanje mu je stabilno i nije u životnoj opasnosti.