Scena

06.08.2020

Na ovogodišnjem MIK-u 19 skladbi

Još nešto manje od mjesec dana ostalo je do održavanja festivala Melodije Istre i Kvarnera 2020, a koji će se ove godine održati u uvjetima prilagođenim vremenima u kojima živimo.  Kako je već poznato, održat će  jedna natjecateljska večer i to u Rijeci 5. rujna. Na Trgu Riječke rezolucije (u slučaju lošeg vremena festivalska večer će se održati u Dvorani Zamet) publici će se predstaviti 19 novih skladbi, a svakako je novost što će festivalsku večer izravno prenositi HRT2 pa će tako, osim gledatelja na trgu, MIK vidjeti svi oni koji neće biti u mogućnosti nazočiti festivalskoj večeri u Rijeci.

Posebna je novost i "Revijalni koncert MIK-a" koji će se održati u nedjelju 6. rujna, a na kojem će nastupiti renomirana glazbena imena koja će izvoditi rado slušane mikovske uspješnice te je za vjerovati da će i ova riječka mikovska večer biti ona za pamćenje. Koncert će se održati na istoj lokaciji kao i natjecateljska večer, publici će biti dostupne ulaznice za prvu i drugu večer, ali će se u prodaji naći i poseban paket koji će sadržavati ulaznice za obje večeri. 
 
Obavijest o ulaznicama bit će objavljena naredni tjedan, a s obzirom na upute HZJZ, na trgu će biti ograničen broj gledatelja. „Prema najavama, bit će to festival koji će opet pomicati granice glazbenih izričaja na festivalu, pa će osim prepoznatljivog "mikovskog zvuka", MIK ponuditi nove pristupe kroz rock, world music, sve do kvalitetnog popa. Očekuju nas lijepe mikovske večeri u kojima će na svoje doći svi oni koje vole domaću besedu i koji MIK štuju kao festival koji čuva i baštini tradiciju ovog podneblja.“, kažu organizatori.