Scena

06.08.2020

Metallica najavila live-album ''S&M2'' i otkrila snimku pjesme ''Moth Into Flame''!

Svega nas nekoliko tjedana dijeli od objave iščekivanog live-albuma Metallice „S&M2“, a skupina fanovima postepeno otkriva dijelove novog izdanja. Tako je ovog tjedna predstavljena live-izvedba pjesme „Moth Into Flame“, koja je i fanovima u Hrvatskoj dostupna putem digitalnih glazbenih platformi, radijskog etera, a live snimka je objavljena i na YouTube kanalu benda. 

Album „S&M2“ bit će objavljen 28. kolovoza te će biti dostupan u čitavom nizu vrijednih kolekcionarskih formata – od digitalnog izdanja preko 4LP vinilnih, 2CD, DVD & Blu-ray verzija pa do limitiranog color-vinyl 4LP + 2CD + Blu-ray Deluxe Box seta, obogaćenog bendovskom memorabilijom.

Izdanje donosi vrijednu snimku dvodnevnog nastupa Metallice 2019. godine u San Franciscu, u pratnji San Francisco Simfonijskog orkestra, vođenog od strane cijenjenog dirigenta Michaela Tilsona Thomasa. Trosatni rasprodani koncerti bili su podijeljeni u dva dijela, a snimka „Moth Into Flame (Live)“ dolazi iz prvog dijela nastupa, kada je izvedena i pjesma „Anesthesia (Pulling Teeth)“ s debi-albuma „Kill 'Em All“, koju je samostalno izveo Scott Pingel basist Simfonijskog orkestra, u čast Cliffa Burtona, preminulog basista i člana skupine.

U razgovoru za Kerrang!, bubnjar Lars Ulrich oduševljeno je otkrio: „Anesthesia solo bio je izvanredan! Naježio sam se kako je publika reagirala na tu izvedbu! Obožavam hrabrost izvedbe „Iron Foundry“ i obožavam činjenicu da smo se dohvatili izvedbe pjesama koje inače ne sviramo tako često, poput „The Outlaw Torn” i „The Call Of Ktulu“.“

Uz „Moth Into Flame“, s izdanja su do sada predstavljene i „Nothing Else Matters“ te „All Within My Hands“ izvedbe, a skupina je krajem srpnja s fanovima podijelila i „unboxing“ video u kojem Robert Trujillo otkriva „S&M2“ Deluxe Box Set.