Scena

28.08.2020

Subota je Record Store Day!

Svaki ljubitelj analognog zvuka zna da je treća subota u travnju još od 2008. godine tradicionalno dan kada se ploča kao nosač zvuka stavlja u prvi plan. Isprva zamišljen kao dan koji je trebao služiti kao promocija malih i nezavisnih prodavaonica koje prodaju glazbu na tada gotovo izumirućem formatu, gramofonskoj ploči, Record Store Day je danas postao globalan događaj u kojem sudjeluje cijela glazbena industrija, indie i major labeli, mali nezavisni dućani i veliki glazbeni lanci i prodavaonice. Kako je ova 2020. godina specifična po svemu, tako u travnju nismo proslavili Record Store Day, tj. Dan prodavaonica ploča, no nije sve crno jer u sljedeća tri mjeseca će se održati čak tri Record Store Daya, počevši s prvim već 29. 8.!

Iako radi COVID-19 epidemije i svih restrikcija koje idu uz virus uobičajene svirke neće biti, u zagrebačkom Dirty Old Shopu svejedno pripremaju razna iznenađenja i pogodnosti kako bi obilježili njima najdraži dan i, bar nakratko, zaboravili događaje koje nam je 2020. do sada priuštila. 

''Samo ovaj tjedan u dućan nam je stiglo 500 albuma (puno novih i ponešto naslova koje smo već imali), pa tako u ponudi sad imamo više od 3.500 ploča što nas čini dućanom s najvećim izborom novih naslova u Zagrebu. Sutra na sve izložene ploče, osim RSD izdanja, odobravamo 10% popusta, neovisno o načinu plaćanja, a uz draga i poznata lica posjetitelji će se moći počastiti pićem i grickalicama. Radno vrijeme će biti produženo, od 9:00 do 17:00, kako bi svi zainteresirani imali priliku navratiti i provjeriti našu ponudu, te da bi se izbjegle gužve. Sve posjetitelje također pozivamo da koriste zaštitne maske, bez kojih neće biti moguće ući u dućan, i da se pridržavaju svih drugih propisanih mjera'', poručuju.

Dio sutrašnje ponude moguće je provjeriti na web-stranici (https://www.dirtyoldempire.com/), Instagramu (https://www.instagram.com/dirtyoldshop/) i Facebooku (https://www.facebook.com/DirtyOldEmpire),

Drugi Record Store Day održat će se 26. 9., paralelno uz projekt „Tratinska se budi“ o kojem će biti više riječi tijekom rujna, dok je treći Record Store Day zakazan 24. 10.