Scena

02.09.2020

Robert Mikuljan quintet na Europskim danima Jazza i Jazz Timeu Rijeka

Epidemiološka situacija spojila je dva festivalska projekta, Jazz Time Rijeka i European Jazz Days, u višednevnu glazbenu poslasticu za ljubitelje ove vrste glazbe glazbe. Nastavljajući dugogodišnju tradiciju njegovanja jazz izričaja, Jazz Time Rijeka festival i ove će godine, 29. put za redom, otvoriti svoja vrata na radost svih ljubitelja vrhunske glazbe i predstaviti u svom programu glazbenike koje povezuje ljubav prema jazzu i “gradu koji teče”.

Ove godine, zbog poznate nam epidemiološke situacije, festival će se održati u ranijem terminu i osloniti se na domaće jazz snage, a priklonit će mu se i projekt “European Jazz Days”.

“European Jazz Days” novi je festivalski projekt u sklopu programa Europske prijestolnice kulture - Rijeka 2020, a zamišljen je kao višednevna prezentacija europske i lokalne jazz scene i jazz glazbe uopće. Jazz glazba predstavit će se najširoj publici kroz koncerte glazbenika iz Rijeke i okolice, koji predstavljaju svoje autorske projekte naslonjene na europsku jazz tradiciju i u kojima se promiče suradnja lokalnih i europskih glazbenika.

Od 2. do 5. rujna u prostoru Exportdrva u Rijeci nastupit će:

2. 9. 2020.
Spart Jazz Quintet
Jed Becker's Group feat. Elvis Stanić
Alba&Leo

3. 9. 2020.
GIIPUJA
Zvonimir Radišić TRIO
Love Runners Band

4. 9. 2020.
Marko Ramljak Band
Joe Kaplowitz "Organic Intelligence" trio
B's FUNstallation

5. 9. 2020.
Robert Mikuljan quintet
Levačić/Kralj/Pavić Trio
Sterptet

Robert Mikuljan predstavlja se recentnim autorskim skladbama. "I ako svijet uspori, glazba uvijek pronalazi put. Svojevrsno opće ograničenje ne može ograničiti glazbu, već se samo pristup prema njoj mijenja. Ekspresija i introspekcija mijenom čine zatvoren krug."

Robert Mikuljan quintet čine Robert Mikuljan, Denis Razumović, Aldo Foško, Bojan Skočilić i Adriano Bernobić.