Scena

03.09.2020

Gregory Porter objavio novi album ''All Rise''!

Gregory Porter, jedan od najboljih glasova generacije i dvostruki dobitnik nagrade Grammy, objavio je svoj šesti studijski album „All Rise“. Iščekivano izdanje popularnog pjevača dostupno je na slušanje u radijskom eteru te na digitalnim glazbenim servisima

Glazbenik je otkrio i što za njega predstavlja naziv najavljenog albuma: „Fraza 'all rise' se često spominje u političkom i pravnom diskursu, kao znak poštovanja kad predsjednik ili sudac ulaze u prostoriju. Ja želim da se svi prema sebi odnosimo s takvim poštovanjem, da se svi uzdignemo snagom ljubavi. To je odraz mojeg karaktera, karaktera moje majke i karaktera blues glazbe. Vjerujem da se sve može savladati uz pomoć ljubavi.

Na albumu se našao i singl „Revival“, koji nas je u siječnju ove godine uveo u šesto Porterovo studijsko izdanje. Kako Gregory ističe, poruka koju pjesma šalje za njega je od velike važnosti: „Svatko od nas se bori s određenim strahovima i nesigurnošću. Ta nesigurnost nestaje kad se posvetimo onom što je stvarno i istinito. Istina otklanja svaki strah.

Gregory Porter veliki je uspjeh ostvario studijskim albumom „Liquid Spirit“, objavljenim 2013. godine, nakon čega su za njega uslijedila velika priznanja. Izdanje je nagrađeno nagradom Grammy u kategoriji Najbolji vokalni jazz album, a pjevač je ostvario i uspješne suradnje, među kojima se našla i zapažena „Holding On“, snimljena s popularnim elektroničkim sastavom Disclosure.