Scena

21.05.2014

Dvije nove premijere, brojna gostovanja i bogat popratni program okosnica su ovogodišnjeg brijunskog ljeta

Zagreb, 21. svibnja 2014. – Na današnjoj konferenciji za medije, u zagrebačkom kafiću Velvet, predstavljena je 14. sezona kazališta Ulysses. Konferenciji su prisustvovali ključni umjetnici koji će sudjelovati u produkciji programa na čelu s osnivačem Ulyssesa, g. Radom Šerbedžijom. On je najavio da 14. sezona počinje 9. srpnja, a završava 30. kolovoza, istaknuvši pritom da gledatelje ove godine očekuje jedan od zanimljivijih programa dosad, koji čine dvije premijere, reprize dosadašnjih naslova, kao i gostovanja drugih predstava i kazališta, te bogat popratni program, poput koncerata i okruglih stolova. Na konferenciji su sudjelovali g. Tonći Bilić - ravnatelj Splitskog ljeta, g. Staša Zurovac – redatelj i koreograf premijernog naslova ““Sprovod u Theresienburgu”, Željka Udovičić – dramaturginja predstave “Mali mi je ovaj grob” te glumci Vilim Matula, Dražen Čuček i Lucija Šerbedžija.

Kralj Lear

Četrnaestu sezonu otvara predstava “Timon Atenjanin” Williama Shakespearea, premijerno izvedena na prošlogodišnjem Splitskom ljetu, u režiji Georgija Para. Prva ovogodišnja premijera zakazana je za 11. srpnja. Radi se o predstavi “Mali mi je ovaj grob”, koprodukciji Bitef Teatra, Kamernog Teatra 44, Testament filma i Kazališta Ulysses. Predstavu je režirao Dino Mustafić, po tekstu Biljane Srbljanović.
Sezona se nastavlja izvedbama Kralja Leara, sada već kultne predstave Kazališta Ulysses, kojoj će ovo biti četrnaesta sezona igranja.

Ovogodišnja drugi premijerni naslov je “Sprovod u Theresienburgu” Williama Shakespearea u režiji i koreografiji Staše Zurovca, glazbeno-plesnoj drami nastaloj u koprodukciji sa Splitskim ljetom, koja će ujedno označiti kraj srpanjskih izvedbi na Malom Brijunu.

Bogati program u kolovozu otvaraju koncerti Rade Šerbedžije, Miroslava Tadića i Vlatka Stefanovskog, te Amire Medunjanin uz gostovanje predstave "Cabaret Brecht - Zadrživi uspon Artura Uija" u režiji Lenke Udovički na Splitskom ljetu.

Brijuni

Reprizne izvedbe prošlogodišnjih premijernih naslova poput “Shakespearea u Kremlju” Ive Štivičića u režiji umjetničke ravnateljice Kazališta Ulysses, Lenke Udovički i koprodukciji Kazališta Ulysses i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad te “Pokojnika” Branislava Nušića nastavljaju se u kolovozu.
Sezona na Brijunima završava uz gostovanje Ateljea 212 iz Beograda s dva naslova. Riječ je o predstavama: “Bog masakra” J. Reze u režiji Alise Stojanović i “Misery” S. Kinga u režiji Petra Popovića.
Sam kraj sezone označit će gostujuće izvedbe “Kralja Leara” u režiji Lenke Udovički 29. i 30. kolovoza 2014. na Srđu u Dubrovniku.

Program 14. Ulyssesove sezone dostupan je na vebnoj stranici www.ulysses.hr, gdje se mogu izvršiti i rezervacija te kupnja karata.

PR

{fcomment}