Novosti

17.09.2020

Svjetski dan turizma obilježit će se i u Istri

Svake godine 27. rujna se u cijelom svijetu slavi Svjetski dan turizma, a ovogodišnje geslo pod kojim se održava je Tourism & Rural Development/Turizam i ruralni razvoj. Upravni odjel za turizam Istarske županije organizira obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri, 26. i 27. rujna 2020. (subota i nedjelja) na području cijele Istarske županije

Cilj ove manifestacije je učiniti turističku ponudu dostupnijom svim građanima i posjetiteljima diljem Istre, posebice onu koja posluju u skladu s principima održivog i odgovornog razvoja, te koja doprinosi podizanju kvalitete i produženju turističke sezone, kreiranju doživljaja, zapošljavanju i ravnomjernom razvoju turizma Istre.

Svi uključeni sadržaji - adrenalinski parkovi, muzeji, kašteli, špilje, zaštićena područja, tematske kuće i ostale atrakcije i doživljaji, te vinari, maslinari, tartufari i ostali lokalni proizvođači dostupni su na web stranici www.istra.hr/hr/svjetskidanturizma2020 besplatno ili s popustom do 50%.

Preporučuje se pridržavanje higijenskih i ostalih preventivnih mjera koje preporučuje nadležni Stožer civilne zaštite, kako od strane gostiju, tako i domaćina i pružatelja usluga.