Novosti

24.09.2020

Poliklinika Ivaniš meta vandala

Poliklinka Ivaniš noćas je bila metom vandala, a nedjelo je, kako prenosi Novi list, otkriveno jutros i prijavljeno policiji u 8.17 sati. Izlaskom na teren utvrđeno je da je razbijeno staklo i da su po fasadi ispisani grafiti neprimjerena sadržaja.

Poliklina Ivaniš je u vlasništvu poznatog riječkog liječnika i zamjenika riječkog gradonačelnika Nikole Ivaniša.

Tijekom dana o incidentu se oglasio i PGS.

U noći s 23. na 24. 9. 2020. g., na zgradi Poliklinike Ivaniš, ul. Zametska 100, čiji je vlasnik dr. Ivaniš Nikola, dogradonačelnik Rijeke, počasni predsjednik PGS-a i član uprave HNK Rijeka osvanuo je GRAFIT riječke Armade i kamenjem je razbijen prozor Poliklinike. Dr. Nikola Ivaniš hrvatski je branitelj iz 1991 g, i u 3 mandata je bio zastupnik Hrvatskoga sabora”, navodi se u kratkom priopćenju Primorsko-goranskog saveza.

Viktor Ivaniš: Za razliku od mnogih moj stari je bio na ratištu, a posebno me boli što su to napravili navijači mog kluba!

Zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš nakon razgovora u policiji vratio se na sjednicu Gradskog vijeća. Kolege su mu dali podršku, a on je dao izjavu novinarima.

"Fašisti su kukavice jer rade pod okriljem noći i po skrivećki. Nadam se da će policija otkriti tko je to učinio. Strah me nije ni za što. Svoj svjetonazor imam cijeli život i nikada ga neću mijenjati. Da se bojim, koga, njih. Moja generacija je 1976., 1977., s Učka expressom odlazila u Beograd na utakmice NK Rijeke kada se oni nisu ni rodili. Cijelu noć smo putovali kako bi bodrili svoj klub. Ti koji se sada potpisuju kao navijači Rijeke nisu navijači Rijeke. Znamo i od koga su instrumentalizirani. Nema tajne u hrvatskom društvu ako se želi da nema tajne" izjavio je danas Nikola Ivaniš. Opširnije na stranici Novog lista.