Lokalne vijesti

25.09.2020

Nogometaši Rudara u Poreč idu po tri nova boda

Porečki Jadran i labinski Rudar sutra s početkom u 16:30 sati u Poreču igraju derbi petog kola Treće HNL Zapad. Više nije ni upitno, vjerojatno se radi o dva najkvalitetnija istarska predstavnika u toj ligi, pogotovo otkako su stigla najnovija pojačanja u te klubove. Jadran je u protekla dva tjedna doveo najprije sjajnog Emanuela Valentu koji je i u prošlom kolu pokazao kvalitetu, a sada je stigao i mladi Noel Žiković iz redova juniora Istre 1961. 

„Očekuje nas jedna teška i tvrda utakmica protiv jako neugodnog protivnika koji je u uzlaznoj formi i koji po meni ima najboljeg napadača u ligi, Macana, a koji uz pomoć Petrovića i Golje mogu napraviti svakoj momčadi u ligi velikih problema. Opasni su u prekidu i disciplinirani u fazi obrane“, rekao je trener Jadrana Dalibor Šuran.  „Imam osjećaj da nemamo uopće lagan raspored, tako je vjerojatno svima u ligi. Idemo u Poreč, sigurno će biti teško, tvrdo, neizvjesno. Meni samo smeta širina kadra, malo nas nedostaje, zbog toga još jednom svaka čast dečkima na dosad ostvarenom“, rekao je trener Rudara Elvis Brajković, osvrnuvši se  na činjenicu da je Miškulin ozlijeđen, a da je nekolicina juniora do prije par dana bila u samoizolaciji pa je kadar Labinjana bio podosta smanjen. 

Optimističan je pred sutrašnju utakmicu Rudarov ponajbolji igrač Ivan Macan koji veli da je Jadran dobra momčad. „Bit će jedna teška utakmica, ali mislim da se kod njih može igrati nogomet i uzeti sva tri boda.“ , kazao je Macan.